L’Ajuntament demana una partida per les escoles Arrabassada i Ponent

També solicita al Ministeri una actuació per desmuntar la plataforma de la platja del Miracle

Per . Actualitzat el

El grup municipal socialista presentarà dues mocions al ple de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres. La primera demana a la Generalitat que incorpori als pressupostos de 2015 una partida per a les obres de l’escola Arrabassada i de l’escola Ponent de la ciutat a fi i efecte de què puguin estar en funcionament per al curs 2016-17.

Segons ha explicat la regidora socialista, Carme Crespo, «ambdós centres plegats tenen quasi 800 alumnes i funcionen en mòduls prefabricats des de fa anys. L’Ajuntament ja cedir gratuïtament a la Generalitat el domini de la finca de 6.000 m2 de la vall de l’Arrabassada. Posteriorment, atenent a les peticions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, es va deixar a disposició de la Generalitat aquest solar per tal de què es pogués construir l’escola que actualment es troba en mòduls prefabricats als carrers Carles Babot i Cossis».

Així mateix, l’Ajuntament també va cedir gratuïtament a la Generalitat una finca de 8.400 m2 de l’Avinguda Tarradellas per tal que pogués acollir l’escola Ponent.

«Per tant, entenem que l’Ajuntament ha fet els deures. Ara li correspon a la Generalitat ser sensible amb aquesta petició unànime de tota la comunitat educativa d’ambdós centres i incloure els dos projectes amb partides específiques en el marc dels pressupostos per a l’any vinent».

D’altra banda, el grup socialista també presentarà una moció demanant al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient una actuació de recuperació integral i urgent que inclogui el desmuntatge de l’actual plataforma de la platja del Miracle i que doni continuïtat a l’accés de vianants entre la ciutat, la platja, el port esportiu i el parc de la zona.

«Segons els informes tècnics, la plataforma no només presenta problemes de manteniment sinó que hi ha risc de què la pròpia estructura pugui cedir si ha de suportar un pes molt gran. Precisament per això l’Ajuntament va considerar adient tancar l’accés a aquesta plataforma per raons de seguretat el passat mes de juny», ha explicat la regidora socialista.