Les Coques celebra el 30è aniversari amb un magnífic menú

Per . Actualitzat el

El restaurant Les Coques està celebrant el seu 30è aniversari amb un magnífic menú degustació en què, per 30 euros, es poden tastar uns plats deliciosos, inclòs pa, vi i aigua. L’àpat s’inicia amb unes figues amb reducció de PX amb parmesano i crema de carabassa amb soia; segueix, per compartir, una amanida de llagostins amb patata i vinagreta de tòfona, cloïsses al Tio Pepe; i gambes a l’allet. A continuació, el comensal pot triar entre el llobarro a la sal (per a 2 persones) o romesco de peix o rostit de cabrit amb salsa de vi ranci i foie o costelletes de cabrit a la planxa; després una degustació de formatges; i, per acabar, de postres, brownie de xocolata o soufflé d’avellana o mil fils de pinya amb gelat de vainilla o mores amb crema anglesa; pa, vi i aigua.

Recordem que va ser l’any 1984 quan la mare de l’actual propietari i xef, José Antonio Vidal, va iniciar aquest prestigiós establiment a la Part Alta de Tarragona –el nucli antic–, molt a prop de la catedral. L’any 2004, el restaurant va canviar d’ubicació, només una cinquantena de metres, per ubicar-se al local que anteriorment ocupava Poetes, molt més adequat per la seva amplitud i amb una decoració preciosa. José Antonio desenvolupa una positiva feina en pro de la gastronomia tarragonina, i en un marc certament encantador ofereix la seva acreditada cuina de mercat, amb uns interessants plats de línia mediterrània, ben realitzats, que elabora amb bona tècnica culinària. Les postres són elaborades a la casa. Disposa de 2 varietats de pa d’elaboració pròpia.

El celler, amb unes 400 referències, està situat en un entresolat de l’establiment. El servei és familiar. No hi ha dubte que el jove patró ha desenvolupat una important tasca professional per posicionar el restaurant entre els millor de la Costa Daurada. A la Guia Gourmand 2014 ocupa el primer lloc entre els restaurants de Tarragona.

A la carta, trobem especialitats com la terrina de foie casolà amb reducció de PX, 12,50€; timbal d’escalivada, tonyina i anxoves, 11€; gambetes a l’allet, 14€; pop a la planxa, 18€; rap a l’all cremat, 21€; peix a la sal, s/n.; romesco de pop amb patates, 18,00; llenguado a la planxa amb calçots i pinyons, 17€; arròs caldós amb llamàntol, 24€; rostit de cabrit amb salsa de vi ranci i foie, 21,50€, entrecot de Nebraska, 24€; espatlleta de cabrit al forn, 25€; filet de vedella amb foie gras, 24€; milfulls de xocolata, 8,75€. També ofereix un menú migdia (el comensal pot triar entre 9 primers, 9 segons i 8 postres, més vi, aigua i pa), per 18 euros.